Elektrisch ontharen

Waarom elektrisch ontharen?

Bij Huidverzorgingsinstituut Esté maakt u eerst een afspraak voor een intake gesprek waarbij ik bij u een huid- en haaranalyse doe. Op basis hiervan kan ik uw overtollige haartjes elektrisch verwijderen. Het voordeel van deze techniek is dat alle haarkleuren en haardiktes kunnen worden behandeld. Elektrisch ontharen is een “permanente” ontharingsmethode dat elk haartje afzonderlijk aanpakt. Het is een veelgebruikte methode voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing. Elk haartje wordt door deze methode individueel verwijderd door middel van een flinterdunne naald en stroomstootjes. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroomstootje van enkele seconden (afhankelijk van het haartype). Het haarzakje wordt door het stroomstootje vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Wat zijn de voordelen van elektrische epilatie?

Ik gebruik elektrische epilatie vooral voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals bijvoorbeeld het gezicht. Deze ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met een laser/IPL behandeling. Andere voordelen van elektrische epilatie zijn dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen soms vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent.

Is elektrisch ontharen pijnloos?

Helaas is de behandeling is niet geheel pijnloos, maar de stroomsterkte kan worden aangepast, waardoor de behandeling voor iedereen goed te ondergaan is. Iedereen heeft een andere pijngrens en ik zal er dan ook alles aan doen om de behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig met elektrisch ontharen?

De aantal behandelingen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in dezelfde fase. Hierdoor kunt u meerdere behandelingen nodig hebben.
De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn mede bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate u bezig bent.
Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Uw huid kan na de behandeling rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Dit zal een aantal uren na de behandeling moeten verdwijnen. Het kan zijn dat u korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is dan ook erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt. Tevens raad ik aan tussen de behandelingen door om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 50) en in het behandelde gebied niet te harsen of epileren.

Wilt u mee informatie over elektrisch ontharen of maakt u liever een afspraak voor een intakegesprek. Klikt u dan op onderstaande button.